Nyheter

Grattis Schloss Vollrads...

... som i år är enda tyska vin på Wine Spectator's lista över världens 100 bästa viner!

Nyheter i Restaurangsortimentet!

Från den sydfranska producenten Joseph Castan Fine Wines kommer Elegance och Finesse, våra senaste tillskott i restaurangsortimentet.

Tesch Löhrer Berg 2013. En slutsåld Riesling-succé.

Efter en rad fina recensioner med höga betyg i bl.a. SVD och Allt om Vin sålde den begränsade volymen på 1200 flaskor slut på rekordtid.

Vad är hemligheten med De Bortolis DB Gewurztraminer Riesling?

De Bortolis DB Gewurztraminer Riesling är ett av Sveriges mest omtyckta vita viner. Hur kommer det sig att så många gillar detta generösa, fruktiga, kryddiga, smakrika vin med frisk syra och toner av lichi, rosor, persika, citrus och fläder?

Singha – Thailands originalöl!

Thailand är ett populärt resmål för svenska turister. Det har lett till ett stort intresse för Thailändsk mat- och dryckeskultur. Det första öl som bryggdes i Thailand är det ljusa lagerölet Singha som har kommit att bli det mest sålda asiatiska ölet i Sverige.

DB Gewurztraminer Riesling på Box!

De Bortoli DB Gewurztraminer Riesling har i många år varit ett av Sveriges bäst säljande vita viner på flaska. Nu finns det populära vinet även på box i Systembolagets beställningssortiment.

De Bortoli DB Shiraz - ett fynd från familjen De Bortoli!

Såhär beskriver Håkan Larsson De Bortoli DB Shiraz som han ger betyget fynd: "Mycket tät, yppig doft med krydda och spänst i mäktig, högextraherad varmjordstil. Djup, imponerande smak i välgjord och ambitiös, fruktmättad aussiestil." (Allt om Vin oktober 2013)

Fullpoängsvin från Loire!

Menetou-Salon Les Thureaux är en krispig Sauvignon Blanc från östra delen av Loire, inte långt från Sancerre. Vinet fick full pott (sex tärningsprickar) av Mikael Mölstad i Svenska Dagbladet den 8 november. Så här beskriver han vinet: "Modern sauvignon blancvin med toner av gräs, krusbär, citronskal och bitterkryddig frukt. Bra till grillad fisk med mycket syra".

Två silvermedaljer till CCCP Vodka

Vår egen CCCP vodka fick silvermedalj i de båda kategorierna ”Best Premium Vodka” och ”Best Scandinavian Vodka” vid The Spirits Business Magazine blindprovning av vodka. Priserna delas ut i samband med duty-free mässan i Cannes den 20 oktober. Produkten som främst säljs på export lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 1 oktober.

Höstnyhet med högsta betyg!

Mikael Mölstad presenterar Lucas & Lewellen Cabernet Sauvignon Cote del Sol som en av de bästa höstnyheterna på Systembolaget och ger vinet full pott (sex tärningsprickar). ”Fylligt och kryddstramt med svarta vinbär, örter och läder i fransk Médocstil med lång eftersmak. Bra till vilda rätter med mycket smak”. (Svenska Dagbladet 30 augusti 2013)

Middagtips!

För familjen De Bortoli har måltiden alltid varit det centrala, i såväl yrkeslivet som familjelivet. Därför känns det naturligt att dela med sig middagsinspiration till familjens viner. De Bortoli DB Gewurztraminer Riesling är ett halvtorrt vitt vin med frisk syra och toner av citron, blodapelsin, rosor och fläder. Till det passar kryddstarka rätter t.ex. från det asiatiska köket. Prova gärna något av våra recept.

Middagstips till De Bortoli DB Shiraz!

För familjen De Bortoli har måltiden alltid varit det centrala, i såväl yrkeslivet som familjelivet. Därför känns det naturligt att dela med sig middagsinspiration till familjens viner. Prova några av våra recept som passar till De Bortoli DB Shiraz - ett mycket fruktigt, smakrikt och mjukt rött vin från familjen De Bortoli med inslag av blåbär, örter och vanilj.

Stort grattis till vår 500-åring!

I år fyller Loire-producenten Joseph Mellot 500 år! Ända sedan starten år 1513, då César Mellot fungerade som rådgivare i vinfrågor till Ludvig XIV, har företaget varit i samma familjs ägo – släkten Mellot.

Sidansvarig: JohannaL

Senast updaterad: 17 maj, 2013, klockan 03:48

Välkommen till

Den här hemsidan innehåller
information om alkoholhaltiga drycker
och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Jag är över 25 år och vill fortsätta

This website contains information
about alcoholic beverages and you must
be of legal drinking age to visit this site.

I want to continue